Lupisorii la Cupa Tomis

În timp ce colegii lor mai mari construiesc la Jamboree, lupișorii își dovedesc îndemânarea chiar acasă.

Astazi, Liga Maistrilor Militari de Marina reprezentata de Dl. Eremia Gabriel, prietenul Cercetasilor, a invitat Lupisorii la Muzeul de Marină la atelierul de construire, personalizare și concurs planoare din cadrul Expoziției – Concurs de modelism “Cupa Tomis” 12-19 august 2017.

16 lupisori si licurici au lucrat cot la cot la construirea planoarelor cu cercetasii de la centrele “Baden Powell”- Bucuresti si de la “Cioplea” – Bucuresti veniti la Constanta sa sarbatoreasca Ziua Marinei.

Pentru inceput am vizitat expozitia – Concurs de modelism “CUPA TOMIS” – a III-a ediţie, cu o multime de machete de vapoare cu panze, cu abur, nave de razboi, submarine, avioane de vanatoare, macarale cat casa, locomotive cu abur, masini de curse germane din perioada interbelica, autorulote, autoturisme diferite modele etc.

Am continuat cu vizionarea unui film despre viata de marinar si despre bricul “Mircea” care a starnit curiozitatea copiilor manifestata printr-o multime de intrebari.

A urmat un mic atelier de noduri. Am inteles cat de importante sunt in viata de marinar si nu numai.

A venit si atelierul de construit planoare mult asteptat.

La atelier am învățat cum să construim un planor, cum să îl personalizam și să il verificam în cursa de distanță.

S-a lucrat individual si pe echipe de cate doi copii.

Concursul de planoare s-a tinut in curtea muzeului. Au participat toti cercetasii prezenti: lupisori, temerari, exploratori de la cele trei centre locale.

La sfarsit s-au impartit premiile castigatorilor.

Felicitari tuturor cercetasilor prezenti!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.