cercetasi_alerg24h_2017_37

Alerg 24h 2017

Sâmbătă și duminică, 22-23 aprilie, au fost o zi și o noapte pline pentru Cercetașii Marini, care au participat, au organizat sau au ajutat la organizarea a 3 acțiuni.

Primul eveniment la care cercetașii au participat a fost ultramaratonul “Alerg 24h autism Marea Neagră”. Evenimentul organizat de Adrian Gemanaru, lider de lupișori și ultramaratonist, a dorit să atragă atenția asupra autismului și a copiilor care au nevoie de ajutor.

Timp de o zi și o noapte, 20 de echipe au alergat ture de 3 km pe nisip. Gabi, șeful echipei de alergători a Cercetașilor, a alcătuit o echipă de 24 de cercetași, părinți și mulți prieteni.

Duminică dimineața, la numărătoarea finală a kilometrilor parcurși am aflat că Echipa Cercetașilor a alergat nu mai puțin de 1356 km pe nisip (452 de ture de 3 km) în cele 24 de ore ale concursului, clasându-se pe locul I. Împreună cu alți 1200 de oameni am alergat o distanță totală de 12.717 km!

În cadrul acestui eveniment, lupișorii și liderii lor au făcut o demonstrație de jocuri la “Olimpiada cercetașilor” care a implicat coordonare, agilitate și atenție.

Tot legat de acest moment, cea mai nouă unitate de lupișori a Cercetașilor Marini. Lupișorii din Unitatea Marea Neagră, al cărei lideri sunt Adrian Gemanaru și Cristina Gemănaru, au depus promisiunea în fața tuturor celor prezenți. Și-au primit eșarfele galbene, după ce au demonstrat că știu Legea și Promisiunea! Le urăm bun venit alături de ceilalți colegi ai lor!

După Olimpiadă și promisiune, cele două unități de lupișori, Lupișorii de Mare și Marea Neagră, au participat la a III-a ediție a Jocurilor Primăverii, organizate de patrulele de temerari Mateloții Iscusiți și Patrula B.D.

În cadrul evenimentului “Alerg 24h”, pe lângă echipa de alergători a Cercetașilor, o altă echipă de voluntari a Cercetașilor Marini a ajutat la desfășurarea cursei, iar alți cercetași au fost prezenți la standul echipei pe parcursul celor 24 de ore.

Ne-am încheiat weekend-ul cu tort, felicitări, îmbrățișări și promisiunea că vom participa și ediția a II-a a evenimentului!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>