cercetasi_lupisori_basarabi_20170402_27

Lupișorii explorează… la Basarabi

Patrulele Lupișorii Albi și Pisicile de Mare, plus două Lupișoare Neînfricate, două temerare, doi licurici și doi părinți, în total 27 de aventurieri, au făcut ieri o ieșire în pădurea de la Murfatlar (Basarabi).

După despărțirea de părinți am plecat cu autocarul din autogară și, după o călătorie de jumătate de oră, am ajuns aproape de intrarea în junglă. Am mai mers încă puțin în coloană pe marginea drumului, când… am găsit intrarea în junglă și în poveste.

Ne spune povestitorul că părinții sunt plecați la Stânca Sfatului chemați de Akela, iar lupișorii rămân singuri la bârlog și trebuie să se descurce singuri.

Ce le-au spus părinții când au plecat de acasă? Să fie cuminți, să mânânce, să se joace, să nu bage degetele în priză :) , să fie atenți la ce se întâmplă la junglă sau pădurea din jur.

Emil a fost și astăzi șef cercetaș și ne-a condus pe potecile cele mai bune pentru observat jungla. Am văzut mușuroaie de cârtițe, locuri prin care a trecut porcul mistreț, bujori pitici, untișor, zambile struguraș. Am degustat mierea ursului și am pus capcane pentru păianjeni.

Drumul a fost plin de aventuri – cărări abrupte, coborâri prin râuri de frunze uscate, izvor cu apă rece și o junglă deasă. Nu știu dacă a fost păcăleală de 1 aprilie, dar unii lupișori susțin că au mirosit și o căprioară sau cel puțin spatele uneia :)

Deși pauzele au fost dese, lupișorii ar fi vrut să aibă timp să exploreze mai mult jungla (fără supraveghere), să își facă castele, să le apere de invadatori (lupișoarele). Ne-am distrat și cu câteva jocuri ușoare – spusul numelor contra-cronometru, leapșa pe genunchi, saluturi haioase, dar plăcerea cea mai mare a fost explorarea junglei cu ceilalți prieteni lupișori :)

Într-una din pauze, fiecare lupișor a făcut un nod pe o coardă fără să cunoască motivul. Au existat încercări de ghicire printre mințile mai curioase, dar misterul s-a păstrat până la sfârșitul întâlnirii.

Aproape toți lupișorii și-au făcut la început de drum toiage de drumeție (mai puțin câteva lupișoare care au preferat să miroasă florile). Au învățat că toiagele se folosesc pentru mers și nu în bătălii. Ar fi vrut să le aducă suvenir acasă, dar decizia finală liderilor a fost să lăsăm jungla în spate și să ne reîntoarcem la civilizație :)

La sfârșitul ieșirii s-a dezvăluit și misterul nodurilor. Ne-am așezat în cerc într-o poiană unde fiecare lupișor, temerar, lider, părinte și licuriri a desfăcut câte un nod de pe coardă și a spus ce a observat sau ce i-a plăcut pe drum.

Am văzut astfel dacă lupișorii au avut ochii deschiși la ce se întâmplă în jurul lor. Mierea ursului a fost în topul preferințelor, sandvișurile făcute de mama :) , aventura, coborârea prin frunze. Soarele, florile, urcatul în copaci, prietenii noi au fost alte descoperiri.

E frumoasă primăvara și lupișorii au declarat că sunt pregătiți de noi aventuri!

Gata oricând!
Chill/Komi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>