iesire_primavara_crucea_20170326

Ieșirea de primăvară a lupișorilor la Allah Bair, Crucea, Constanța

Astăzi 27 de lupișori, 14 părinți și 6 lideri au “înfruntat” cu succes muntele lui Allah (Allah Bair) în ieșirea de primăvară a lupișorilor la Crucea.

Am călătorit pe poteci bătute de alți cercetași înaintea noastră și am pășit și pe unele noi care ne-au pus adevărate provocări. Am plătit prețul îndrăznelii noastre, semnele de vitejie fiind zgărieturile și pantalonii cu noroi.

Lupișorii nu s-au speriat însă de obstacole și au deschis drumul pentru colegii lor, cot la cot cu adulții, uneori în fața lor :)

Vremea a ținut cu noi sau noi am înseninat-o pentru că, deși s-au anunțat averse de ploaie, am prins doar câțiva picuri din norii scuturați de vânt, astfel încât ne-am realizat aproape toate obiectivele din drumeția de astăzi.

Părinții lupișorilor care au constituit astăzi patrula “Fir de iarbă” au fost și ei la înălțimea lupișorilor și au parcurs provocările drumului, cât și pe cele ale poveștii lui Baloo.

Povestea întâlnirii a fost că Baloo a fost obosit de anul trecut de la petrecerea de aniversare a Akelei de la Crasna și s-a retras la hibernat la Allah Bair. Misiunea lupișorilor a fost să îl găsească, trecând prin anumite provocări, și să îl trezească pe Baloo.

Prima probă pe care am avut-o de trecut a fost proba urcușului până la crucea de deasupra Izvorului Tămăduirii. Toți lupișorii au trecut-o :)

A doua a fost proba vântului. Lupișorii s-au descurcat și aici cu echipamentul potrivit – căciuli și glugile pe cap, și găsind locurile cele mai liniștite pentru provocările lui Baloo și pentru pauza de masă.

A treia a fost proba veseliei în fața norilor care ne priveau amuzați și ne stropeau vrând să vadă dacă ne dăm bătuți.

Baloo a pus și el câteva provocări, astfel încât să nu îl deranjeze orișicine.

Prima a fost una de îndemânare – patrulele de lupișori și părinți au transportat ouă (nefierte) în linguri, într-o ștafetă, având grijă să nu le scape. S-au întâmplat accidente :) , dar toate patrulele au terminat proba cu bine.

A doua probă a fost destul de grea, pentru că Baloo a dorit să vadă dacă lupișorii gândesc și cooperează. Lupișorii așezați într-un cerc și-au ales în gând un îngeraș din cerc și fiecare a trebuit să se așeze în dreapta îngerașului pe care l-au ales.

Primele două încercări au fost pline de inventivitate și amuzament :) , dar la a treia încercare însă lupișorii s-au gândit mai mult și au reușit să rezolve proba.
Baloo, care hiberna pe aproape a fost trezit de un aplauz cercetășesc și, cu siguranță îl vom vedea la ieșirea din vară.

Până atunci, lupișorii își vor scrie în carnețelele lor de vânătoare impresiile, ce au văzut și au făcut pe munte și vor vedea atât în notițele lor atât schimbările anotimpurilor, cât și povestea drumeției privită la diferite vârste.

Gata oricând!
Chill/Komi

P.S.
Felicitări părinților care au mers astăzi cu copiii lor lupișori, viitori lupi. Iubirea lor de natură, de libertate, curiozitatea și curajul, cu siguranță că li se va transmite copiilor lor.

Unul din obiectivele acestei ieșiri, prin participarea părinților, a fost ca aceștia să vadă ce fac copiii lor la cercetași, ce înseamnă să fii voluntar și ce înseamnă cercetășia – lucrul în patrulă, activitățile în natură, sprijinul liderilor adulți, poveștile, învățarea prin acțiune, legea și promisiunea lupișorului, sistemul de progres personal.

Vom face și alte ieșiri cu părinții și sper să se creeze o legătură și o dorință și mai mare de participare a părinților în activitățile copiilor lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>