I love Tomis – Descoperă Constanța

Centrul Local Constanța „Cercetașii Marini” anunţă începerea proiectului „I love Tomis – Descoperă Constanța”

banner

Constanța, 25 noiembrie 2015
Centrul Local Constanța „Cercetașii Marini” – membru al Organizației Naționale Cercetașii României anunţă începerea proiectului ”I love Tomis – Descoperă Constanța”, finanţat de compania HEINEKEN prin programul de responsabilitate socială „HEINEKEN pentru Comunităţi”. Scopul final al proiectului este creșterea numărului de vizitatori ai obiectivelor turistice de interes cultural și istoric din orașul Constanța.

Proiectul ”I love Tomis – Descoperă Constanța” a fost unul din cei doi câștigători ai ediției 2015 a programului „HEINEKEN pentru Comunități” desfășurat în Constanța. Pentru acest proiect, care este implementat în perioada noiembrie – august 2016, Centrul Local Constanța – Cercetașii Marini a primit o finanțare de 40.000 RON.

Prin acest proiect, organizația își propune să susțină educația și implicarea tinerilor voluntari în dezvoltarea unei comunități civice, specifice spațiului cultural dobrogean pe de o parte, și să crească vizibilitatea obiectivelor turistice situate în zona veche a orașului, pe de altă parte.

Astfel, un număr de 30 de tineri cercetași, membrii ai organizației dar și elevi ai școlilor constănțene, vor fi instruiți de către profesioniști în domeniul obiectivelor istorice și culturale amplasate în zona peninsulară a orașului, cu scopul de a deveni ghizi specializați. Ulterior instruirii, aceștia vor putea participa în calitate de ghizi la tururi organizate în zona peninsulară a orașului atât pentru turiștii români și străini cât și pentru constănțeni.

Harta I love Tomis - 1000

“Proiectul “I love Tomis – Descoperă Constanța” va fi o provocare pentru toți cei care vor să ne însoțească în tururile organizate și va reprezenta totodată un moment unic în care pot asculta poveștile bătranului Tomis spuse prin graiul tinerilor” ~ Irina Eva Lițcanu, președinta cercetașilor constănțeni.

Informații cu privire la zilele, orele și punctele de plecare în aceste tururi vor putea fi accesate pe pagina de Facebook a proiectului „I love Tomis – Descoperă Constanța”, cât și pe site-urile www.cercetasiimarini.ro si www.merglamare.ro.
Contact: Lițcanu Irina Eva (șef centru local Cercetașii Marini Constanța) | eMail: descoperaconstanta@gmail.com

logo-cercetasii-marini4-small

Despre Centrul Local Constanța „Cercetașii Marini”, filială a Organizației Naționale Cercetașii României,

promovează educația non-formală prin cercetășie. Cercetășia este mai mult decât recreere, este educație pentru viață, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial, oferă tinerilor șansa de a se angaja în activități diverse, creează noi oportunități pentru aceștia, încurajează diversitatea și egalitatea, dezvoltă potențialul fiecărui individ și al grupurilor, responsabilizându-i și insuflându-le valori clare.

logo-heineken-small

Despre HEINEKEN pentru Comunităţi

Programul HEINEKEN pentru Comunități, derulat de HEINEKEN România în parteneriat cu Asociația CSR Nest, este destinat sprijinirii comunităților locale în care compania operează, prin investiții în proiecte relevante pentru acestea. În cei cinci ani de desfășurare, prin programul HEINEKEN pentru Comunități, compania a investit la nivel național peste 1,6 milioane lei în 33 de proiecte implementate sau care sunt în curs de derulare.